CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT παθησεις σπονδυλικης στηλης

Considerations To Know About παθησεις σπονδυλικης στηλης

Considerations To Know About παθησεις σπονδυλικης στηλης

Blog Article

μασάζ έπειτα από την εφαρμογή μηχανημάτων, όπως ρεύμα, λάμπα κλπ.».

Η πρόγνωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αιτία. Εάν το υποκείμενο πρόβλημα είναι οι οστεοαρθριτικές αλλοιώσεις τότε ο πόνος αντιμετωπίζεται σχετικά δύσκολα και οι ασθενείς ίσως χρειαστούν τελικά χειρουργείο.

λυγισμένα όπως υποδεικνύει η εικόνα και τα πέλματα είναι σε επαφή με το κρεβάτι/δάπεδο.

Αναλαμβάνονται: - Μυοσκελετικές παθήσεις Οξύς και χρόνιος πόνος -

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ένας φυσιοθεραπευτής είναι: «Πότε θα γίνω καλά»;

Η επιπλοκή μίας κήλης είναι η περίσφιγξη αυτής, η οποία συμβαίνει όταν το μυϊκό άνοιγμα, εγκλωβίσει και στραγγαλίσει το προς τα έξω προβάλλον σπλάχνο με επακόλουθη απόφραξη αυτού. Τις περισσότερες φορές η απόφραξη περιλαμβάνει έντερο, πράγμα το οποίο δημιουργεί αποφρακτικό ειλεό, με συμπτωματολογία εμετούς, μεγάλο κοιλιακό πόνο, διάταση κοιλιάς κλπ.

Στους ενηλίκους, ένα αδύνατο σημείο από την φύση ή πίεση από άρση κάποιου βάρους, επίμονο βήχα, δυσκοιλιότητα ή δυσουρία μπορούν να προκαλέσουν εξασθένηση ή διαχωρισμό του κοιλιακού τοιχώματος.

Κήλες μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτές ή άλλες περιοχές λόγω

Οι μύες συχνά κατηγορούνται για τον πόνο στον αυχένα, ειδικά στους νέους. Οι πολλές ώρες εργασίας παράλληλα με την κακή στάση σώματος – κατ’ επέκταση και του αυχένα – αποτελούν την απαρχή των σπασμών στους μύες της περιοχής.

με σπονδυλολίσθηση. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει μαζί με την αποσυμπίεση να γίνει και σπονδυλοδεσία. Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και απαιτεί σωστό διαγνωστικό έλεγχο (πχ. με μαγνητική και αξονική τομογραφία, λειτουργικές ακτινογραφίες κλπ) και εμπειρία από τη μεριά του χειρουργού.

Εάν τα συμπτώματά είναι πολύ ήπια ο γιατρός μπορεί να συστήσει παρακολούθηση. Έαν υπάρχει ανάγκη θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν website φάρμακα, φυσικοθεραπεία, ενέσεις στεροειδών κ.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς, και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Καρλ Γιουνγκ

Είναι ο Χειροπράκτης Ιατρός; Ποιά η επιστημονική κατάρτιση του Χειροπράκτη;

Report this page